Održana izborna skupština Hrvatske sekcije ECOVAST-a

U Zagrebu je 16. prosinca 2016. godine održana skupština Hrvatske sekcije ECOVAST-a. Kako je dosadašnjim upravnim tijelima udruge dvogodišnji mandat trajao do kraja ove godine tako da je ovo prema Statutu bila i izborna Skupština.

Skupštinu je vodio dosadašnji Predsjednik udruge Nikša Božić koji je predstavio i Izvješće o radu te financijsko izvješće za proteklu godinu. Prošlu godinu nije obilježilo puno aktivnosti udruge zbog brojnih razloga od kojih je najvažniji onaj da članovi uz sve svoje svakodnevne obveze nalaze sve manje vremena za dodatni rad u ECOVAST-u, budući da ECOVAST za sada funkcionira samo kroz volonterski rad članova. Izrazio je nadu da će se u budućem radu Hrvatske sekcije ECOVAST-a naći poticaj i energija za nove zanimljive aktivnosti i projekte.

Najvažniji dio Skupštine odnosio se na izbor novog vodstva udruge. Za članove Upravnog odbora u sljedećem dvogodišnjem razdoblju izabrani su:
1. Nada Bakula
2. dr.sc. Klementina Batina
3. Nikša Božić
4. mr.sc. Valerija Kelemen Pepeonik
5. Andreja Kolić
6. dr.sc. Jasenka Kranjčević
7. dr.sc. Aleksandar Lukić

Jedini kandidat za predsjednika bio je dr.sc. Aleksandar Lukić kojeg je Skupština jednoglasno izabrala za novog predsjednika udruge u sljedećem dvogodišnjem razdoblju.

Za tajnicu udruge izabrana je Ives Vodanović Lukić.

Novoizabrani predsjednik udruge Aleksandar Lukić zahvalio je svima na izboru.
U nastavku Skupštine predstavljen je plan rada za 2017. godinu.

Biografije članova Upravnog odbora možete pročitati ovdje.