Održana godišnja skupština Hrvatske sekcije ECOVAST-a

Godišnja skupština Hrvatske sekcije ECOVAST-a održana je 18. prosinca 2018. godine u Zagrebu.

Na Skupštini smo se u opuštenoj atmosferi osvrnuli na ostvareno u ovoj godini. Predsjednik udruge Aleksandar Lukić dao je pregled ostvarenog u prošloj godini od čega je izdvojio organizaciju znanstveno-stručnog multidisciplinarnog skupa Uloga ekomuzeja u razvoju lokalnih zajednica što je održan u Bistri početkom listopada. Osim ovog skupa, članovi Hrvatske sekcije ECOVAST-a održali su pojedinačno cijeli niz predavanja, izdavali članke i publikacije pri čemu su promovirali ideje i pristup ECOVAST-a zaštiti i očuvanju naslijeđa ruralnih prostora i malih gradova. Opširniji pregled ostvarenog u 2018. godini možete pronaći u Godišnjem izvješću (link na dnu stranice).

Ova Skupština bila je i izborna te su na njoj na još jedan mandat izabrani dosadašnji članovi Upravnog odbora: dr.sc. Aleksandar Lukić (predsjednik), Nikša Božić (dopredsjednik) te članovi Nada Bakula, dr.sc. Klementina Batina, mr.sc. Valerija Kelemen Pepeonik, Andreja Kolić i dr.sc. Jasenka Kranjčević. Za tajnika udruge ponovo je izabrana Ives Vodanović Lukić.

U nastavku Skupštine usvojeno je Financijsko izvješće za 2017. godinu, te su usvojeni Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu.

Skupština je donijela i odluku o pristupanju nacionalnoj Mreži za ruralni razvoj.

Download: Godišnje izvješće za 2018. godinu