Dvadeset godina Hrvatske sekcije ECOVAST-a

Ecovast International ove godine proslavio je trideset godina djelovanja – European Council for the Village and Small Town (Europsko vijeće za sela i male gradove) osnovano je 1984. godine u svrhu unapređivanja dobrobiti seoskih zajednica i čuvanja ruralnog nasljeđa Europe. Hrvatska sekcija ECOVAST-a osnovana je 1993. do kada je djelovala putem članstva u središnjici. Osnovna aktivnost usmjerena je na očuvanje i unapređivanje kulturno-povijesnih, okolišnih, socijalnih i gospodarskih vrijednosti, te na cjelovit i održiv razvitak sela i malih gradova Hrvatske.

Povodom dvadeset godina djelovanja udruge pripremljen je deplijan s pregledom najznačajnih aktivnosti, projekata, skupova i osoba koje su obilježile djelovanje udruge. Materijal su sakupile Tihana Stepinac Fabijanić i Valerija Kelemen Pepeonik. U pronalaženju arhivskog materijala pomogli su i Ratko Vučetić te Jasenka Kranjčević. Tekst je obradila Ives Vodanović, a uredio Nikša Božić.

Materijal je pripremljen s najboljom namjerom. Ukoliko je nešto ili netko preskočen, molimo javite nam na e-mail info@ecovast.hr kako bismo ispravili u sljedećim verzijama.

Deplijan – Dvadeset godina Hrvatske sekcije ECOVAST-a