Predavanje Ane Gašparović

Povodom 30 godina kontinuiranog djelovanja Hrvatske sekcije ECOVAST-a – Europskog vijeće za sela i male gradove na Filozofskom fakultetu je dana 6. prosinca 2023. godine Ana Gašparović (Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada) održala predavanje pod nazivom „Razvoj inovativnih turističkih sadržaja u Ivanić-Gradu temeljenih na kulturnoj baštini u periodu 2011. – 2023.“.

U predavanju su predstavljeni različiti modeli kreiranja inovativnih turističkih sadržaja u Ivanić-Gradu koji se provode u suradnji udruge Prijatelji baštine i Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada u periodu 2011. – 2023. godine, poput Noći muzeja u gradu bez muzeja, Posavskog kukuruznog labirinta „Hrvatica“, noćne utrke uz osvijetljene naftne njihalice – Black Gold Night Run, Baštinske cikloture, samovođene ture Crno zlato Moslavine, projekt iz područja razvoja posjetiteljskog iskustva u vjerskom turizmu na području Kloštar Ivanića, Ivanić-Grada i Križa. Istaknuta je važnost međusektorske suradnje, plana promidžbe, financiranja projekta, prikupljanja sponzorskih sredstava, održavanja i mjerenja uspješnosti projekata te komunikacije s posjetiteljima radi unaprjeđenja turističkih proizvoda i usluga.

Predavanje su organizirali Hrvatska sekcije ECOVAST-a i mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Više….