Izložba o 30 godina djelovanja Hrvatske sekcije ECOVAST-a na Filozofskom fakultetu

Povodom 30 godina kontinuiranog djelovanja Hrvatske sekcije ECOVAST-a – Europskog vijeće za sela i male gradove u razdoblju od 28. studenoga do 5. prosinca 2023. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u predvorju Knjižnice, održana je izložba 30 GODINA DJELOVANJA HRVATSKE SEKCIJE ECOVAST-a – EUROPSKOG VIJEĆA ZA SELA I MALE GRADOVE (1993. – 2023.).

Izložba predstavlja rad Hrvatske sekcije ECOVAST-a – Europskog vijeća za sela i male gradove koja je utemeljena u jesen 1993. godine kao nacionalna sekcija međunarodnog ECOVAST-a osnovanog 1984. godine. Od tada djeluje s ciljem unapređivanja dobrobiti malih gradova i sela, očuvanja njihove prirodne i kulturne baštine te podizanja svijesti o vrijednostima i potencijalu ruralnog prostora Hrvatske i Europe. Tijekom tri desetljeća djelovanja udruga je u hrvatsku sredinu prenosila međunarodne preporuke i smjernice o ruralnom prostoru, promovirala ih i zagovarala u praksi i istovremeno povezivala dionike ruralnog razvoja i stvarala znanje održavanjem konferencija, radionica i okruglih stolova, provođenjem projekata i drugim vidovima stručnog i znanstvenog rada. Posebna je vrijednost djelovanja Hrvatske sekcije ECOVAST-a kontinuirano promicanje vrijednosti hrvatskih regija, malih gradova i sela te davanje potpore malim sredinama i zajednicama, lokalnim inicijativama i projektima udruga, općina i gradova. Izložbu su pripremili članovi Hrvatske sekcije ECOVAST-a povodom obilježavanja 30 godina kontinuiranog djelovanja udruge.

Izložbu su organizirali Hrvatska sekcije ECOVAST-a i mobilnaEKA – Platforma za mobilnost i međunarodnu suradnju etnologa i kulturnih antropologa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Više….