Ured Svjetske banke u Hrvatskoj objavio je da su sredstva iz Fonda za civilno društvo za 2010. godinu stavljena na raspolaganje. To je deveta uzastopna godina da ovaj Ured daje potpore za sektor civilnog društva u Hrvatskoj.

Fond za civilno društvo potpomaže aktivnosti čiji je osnovni cilj uključivanje i osnaživanje građana, čime im se omogućuje da preuzmu inicijativu za pojačavanje i utjecanje na ishode razvoja. Aktivnosti jačaju mehanizme za uključivanje, odgovornost i sudjelovanje. One također jačaju partnerstva s javnim sektorom, ostalim organizacijama civilnog društva, kao i privatnim sektorom. Aktivnosti koje će se financirati putem Fonda za civilno društvo također bi mogle olakšati osnaživanje građana kako bi imali veće “vlasništvo“ nad razvojnim procesima, čime bi oni postali više inkluzivan i pravedniji.

Pozivaju se nevladine organizacije u Hrvatskoj da podnesu svoje prijave s prijedlozima, uključujući inovativne ideje usmjerene na aktivnosti uključivanja građana. S obzirom na raspoloživa sredstva potpora, iznos pojedinih potpora bit će između 3.000,00 USD i 7.000,00 USD. Manje potpore su moguće, ali veće potpore su rijetke.
Prijave se mogu podnijeti na hrvatskom jeziku, a ako je moguće, bilo bi bolje na engleskom jeziku. Rok za podnošenje prijava je 9. travnja 2010. godine.

Zainteresirane nevladine organizacije mogu poslati popunjene prijave poštom na sljedeću adresu:
The World Bank Croatia Country Office
Radnička cesta 80/IX
10000 Zagreb

ili putem elektronske pošte na adresu: croatiafrontoffice@worldbank.org

Više informacija o programu i obrazac za prijavu možete pronaći na ovoj web stranici

Više informacija o samom Fondu za civilno društvo može se naći na web stranici www.worldbank.hr.

Kontakt osoba: Vanja Frajtić, 01/ 235 7297
E-pošta: vfrajtic@worldbank.org

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *