AKTIVNOSTI
Hrvatska sekcija ECOVAST-a postala članica mreže CIVILSCAPE

Na godišnjoj skupštini mreže CIVILSCAPE održanoj 11. studenoga 2011. godine u Firenci Hrvatska sekcija ECOVAST-a postala je dio europske mreže civilnog društva za primjenu Europske  konvencije o krajolicima - CIVILSCAPE. Mogućnosti i pogodnosti koje Hrvatskoj sekciji ECOVAST-a pruža članstvo u CIVILSCAPE-u su sudjelovanje u programima i aktivnostima, kao sudionici događanja, partner, ili voditelj projekta.

Last Updated on Sunday, 11 December 2011 21:18
Opširnije ...
 
Skup Ivanić-Grad 2011 - Fotogalerija + Video

Fotogalerija s međunarodnog znanstveno-stručnog skupa MODELI UPRAVLJANJA PROCESIMA OBNOVE I RAZVOJA POVIJESNIH GRADOVA Primjer Ivanić-Grada: Mogućnosti revitalizacije i obnove starog Ivanića održanog 11. studenoga 2011. u Ivanić-Gradu u organizaciji Hrvatske sekcije ECOVAST-a i udruge Prijatelji baštine - Amici hereditatis.

Opširnije ...
 
Konferencija Ivanić-Grad (2011.) - zaključci

Zaključci s međunarodnog znanstveno-stručnog skupa
MODELI UPRAVLJANJA PROCESIMA OBNOVE I RAZVOJA POVIJESNIH GRADOVA
Primjer Ivanić-Grada: Mogućnosti revitalizacije i obnove starog Ivanića

Održanog u Ivanić-Gradu 11. studenoga 2011.

Last Updated on Wednesday, 23 November 2011 21:06
Opširnije ...
 
Skup u Ivanić-Gradu (11.11.2011.) - info i program PDF  | Print |  E-mail

Hrvatska sekcija ECOVAST-a u suradnji sa udrugom Prijatelji baštine - Amici hereditatis iz Ivanić-Grada ove godine organizira međunarodni znanstveno-stručni skup na temu MODELI UPRAVLJANJA PROCESIMA OBNOVE I RAZVOJA POVIJESNIH GRADOVA. Biti će to četvrti po redu međunarodni skup što ga organiziramo u sklopu projekta "Mali gradovi".
Konferencija će se održati 11. studenoga 2011. u Ivanić-Gradu.

Last Updated on Thursday, 17 November 2011 20:32
Opširnije ...
 
Izvješće s osnivačke skupštine Foruma civilnog društva Podunavlja (DCSF) PDF  | Print |  E-mail

U dvorcu Esterhazy u Eisenstadtu, Austrija, održana je 30. lipnja do 1. srpnja 2011. osnivačka skupština novoosnovane europske mreže – Foruma civilnog društva Podunavlja, skraćeno DCSF (Danube Civil Society Forum) kao partnerskog tijela u okviru nedavno aktivirane Dunavske strategije EU (EU SDR).

Skupštini Foruma nazočilo je preko 80 europskih udruga kao aktivnih članova iz 14 zemalja Dunavskog sliva – od Njemačke na zapadu do Ukrajine na istoku područja, uz 'promatrače' iz raznih drugih (vladinih, privatnih i drugih) europskih institucija.

Last Updated on Sunday, 04 September 2011 22:29
Opširnije ...
 
Održana Šesta konferencija o Europskoj konvenciji o krajolicima, Strasbourg, svibanj 2011. PDF  | Print |  E-mail

U Strasbourgu je početkom svibnja održana Šesta konferencija o Europskoj konvenciji o krajolicima. Konferenciju je organizirao Steering Comitteee for Cultural Heritage and Landscape Cultural Heritage, (CDPATEP), Landscape and Spatial Plannig Division, Directorate of Culture and Cultural and Natural Heritage, a na njoj su sudjelovale zemlje članice i zemlje promatrači Vijeća Europe, zemlje potpisnice Konvencije te međunarodne institucije i nevladine organizacije kojima su zadaci djelovanja vezani uz pitanja zaštite krajolika.  Na konferenciji je sudjelovala i mr.sc. Biserka Bilušić Dumbović, predsjednica Hrvatske sekcije ECOVAST-a.

Last Updated on Tuesday, 30 August 2011 07:40
Opširnije ...
 
Skup "Lovranski Stari grad - prošlost, sadašnjost, budućnost" PDF  | Print |  E-mail

U subotu, 16. travnja 2011. godine, održan je u kongresnoj dvorani Hotela Excelsior u Lovranu znanstveni skup "Lovranski Stari grad - prošlost, sadašnjost, budućnost" u organizaciji Katedre čakavskog sabora Lovran. U okviru svojih istraživanja Tihana Stepinac Fabijanić predstavila je također djelovanje Hrvatske sekcije ECOVASTa kroz projekt malih gradova u svome izlaganju pod nazivom: 'Tradicijski aspekti u načinu života i problemi identiteta malih gradova: Lovran i Volosko'. 

Last Updated on Tuesday, 19 April 2011 20:33
Opširnije ...
 
Sastanak Foruma DCSF u Osijeku PDF  | Print |  E-mail

U petak, 8. travnja 2011. održan je u prostoru udruge SLAP u Osijeku skup petnaestak nevladinih udruga osječke i baranjske regije. Sastanak je sazvala Hrvatska sekcija ECOVAST-a – Europskog vijeća za sela i male gradove, u suradnji s Gradom Osijekom, Odjelom za komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša, te udrugom Slap iz Osijeka, pozvavši predstavnike nevladinih udruga i akademskih institucija slavonsko-baranjske regije na razgovor s inicijatorom osnivanja DCSF – foruma međunarodne mreže civilnog društva za Podunavsku regiju u sklopu projekta Dunavske strategije EU.

Last Updated on Sunday, 04 September 2011 20:23
Opširnije ...
 
ECOVAST i Forum civilnog društva Podunavlja (DCSF) PDF  | Print |  E-mail

Forum civilnog društva Podunavlja  (Danube Civil Socity Forum - DCSF), kao mreža nevladinih organizacija na prostoru dunavskog sliva trenutno je u fazi osnivanja (predviđena osnivačka skupština je početkom srpnja 2011.). Usmjeren je usmjeren davanju podrške udrugama civilnog društva u 12 zemalja dunavskog sliva.  Forum nastoji djelovati na promoviranju i podupiranju uključivanja i međusobnog umrežavanja udruga civilnog društva u okviru Strategije Europske zajednice za Dunavsku regiju. U svrhu rada na osnivanju Foruma, pri čemu je aktivnu ulogu imao također ECOVAST među ostalim udrugama u regiji, održana su do sada tri međunarodna sastanka udruga pokretača DCSFa.

Last Updated on Sunday, 04 September 2011 20:23
Opširnije ...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Page 3 of 4
(C) ECOVAST Hrvatska sekcija