AKTIVNOSTI
Poziv za sudjelovanje u natječaju europskog projekta "Pametne ruralne zajednice 21"

Projekt "Pametne ruralne zajednice" je dvoipol godišnji projekt koji je podržala Europska komisija (DG AGRI) s ciljem promicanja i primjene pristupa "pametnih sela" u razvoju ruralnih područja širom Europe.  Rezultati projekta koristit će se i u stjecanju iskustava važnih za podršku tom pristupu u okviru buduće Zajedničke poljoprivredne politike.

Projekt će omogućiti da sedamnaest ruralnih zajednica u ruralnim područjima diljem Europe dobije smjernice i tehničku podršku za primjenu pristupa "pametnih sela". Pet ruralnih zajednica je već odabrano u Irskoj, Finskoj, Francuskoj, Češkoj i Grčkoj, a dodatnih dvanaest sela bit će odabrano putem natječaja.

Opširnije ...
 
Predavanje "Izazovi razvoja malih gradova"

Najavljujemo predavanje koje će član Hrvatske sekcije ECOVAST-a Nikša Božić održati u Petrinji 17. listopada 2018. u 19 sati. Predavanje "Izazovi razvoja malih gradova" održava se u sklopu serije predavanja "Mogućnosti i izazovi ruralnog razvoja" što se od rujna do studenog 2018. godine organiziraju u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja.

Opširnije ...
 
Uloga ekomuzeja u razvoju lokalnih zajednica - PROGRAM SKUPA

Program skupa "Uloga ekomuzeja u razvoju lokalnih zajednica" što će se održati u Općini Bistra 12. i 13. listopada 2018. godine.

 

Read more...
 
Skup Bistra - PRIJAVA

Prijava za sudjelovanje na znanstveno-stručnom multidisciplinarnom skupu "Uloga ekomuzeja u razvoju lokalnih zajednica" - ONLINE OBRAZAC

Last Updated on Monday, 24 September 2018 11:25
Read more...
 
Predavanje "Quo vadis, ruralna Hrvatska?"

Najavljujemo predavanje koje će predsjednik Hrvatske sekcije ECOVAST-a dr.sc. Aleksandar Lukić održati u Petrinji 26. rujna 2018. u 19.30 sati. Predavanje "Quo vadis, ruralna Hrvatska?" održava se u sklopu serije predavanja "Mogućnosti i izazovi ruralnog razvoja" što se od rujna do studenog 2018. godine organiziraju u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja.

Opširnije ...
 
Ecovast International 2018 Annual Assembly

The 2018 Annual Assembly of ECOVAST International will take place on 12th and 13th October 2018 in Bistra Municipality near Zagreb. We have scheduled two days of activities, including conference, field study tour and Annual Meeting in a baroque 18th century castle.

 

Read more...
 
Predavanje o obnovi sela Kolarec

Povodom Dana Općine Gornja Rijeka i osamdesete obljetnice obnove sela Kolarec u subotu 8. rujna 2018. godine članica Hrvatske sekcije ECOVAST-a dr.sc. Jasenka Kranjčević održala je predavanje o obnovi sela Kolarec.

Opširnije ...
 
Skup Uloga ekomuzeja u razvoju lokalnih zajednica

Hrvatska sekcija ECOVAST-a i Udruga Ekomuzej Bistra organiziraju znanstveno-stručni multidisciplinarni skup Uloga ekomuzeja u razvoju lokalnih zajednica. Skup će se održati 12. i 13. listopada 2018. u Općini Bistra (Zagrebačka županija).

Rok za prijavu radova je 1. rujna 2018.

Opširnije ...
 
ANKETA - Prostorni identitet Ličkog Osika

Kao nastavak projekta Lički Osik u suradnji s istraživačima sa Instituta za turizam provodimo istraživanje elemenata koji čine identitet Ličkog Osika. Anketa je podijeljena na dva dijela - za stanovnike Ličkog Osika te za osobe koje nisu nikada stanovale u Ličkom Osiku. Anketa je anonimna, a rezultati će biti isključivo korišteni u znanstvene svrhe.
Ispunjavanje ankete neće Vam oduzeti više od 10 minuta Vašeg vremena.

 

Last Updated on Wednesday, 30 December 2015 08:29
Opširnije ...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Page 1 of 4
(C) ECOVAST Hrvatska sekcija