AKTIVNOSTI
Održana Šesta konferencija o Europskoj konvenciji o krajolicima, Strasbourg, svibanj 2011. PDF  | Print |  E-mail

U Strasbourgu je početkom svibnja održana Šesta konferencija o Europskoj konvenciji o krajolicima. Konferenciju je organizirao Steering Comitteee for Cultural Heritage and Landscape Cultural Heritage, (CDPATEP), Landscape and Spatial Plannig Division, Directorate of Culture and Cultural and Natural Heritage, a na njoj su sudjelovale zemlje članice i zemlje promatrači Vijeća Europe, zemlje potpisnice Konvencije te međunarodne institucije i nevladine organizacije kojima su zadaci djelovanja vezani uz pitanja zaštite krajolika.  Na konferenciji je sudjelovala i mr.sc. Biserka Bilušić Dumbović, predsjednica Hrvatske sekcije ECOVAST-a.

Last Updated on Tuesday, 30 August 2011 07:40
Opširnije ...
 
Skup "Lovranski Stari grad - prošlost, sadašnjost, budućnost" PDF  | Print |  E-mail

U subotu, 16. travnja 2011. godine, održan je u kongresnoj dvorani Hotela Excelsior u Lovranu znanstveni skup "Lovranski Stari grad - prošlost, sadašnjost, budućnost" u organizaciji Katedre čakavskog sabora Lovran. U okviru svojih istraživanja Tihana Stepinac Fabijanić predstavila je također djelovanje Hrvatske sekcije ECOVASTa kroz projekt malih gradova u svome izlaganju pod nazivom: 'Tradicijski aspekti u načinu života i problemi identiteta malih gradova: Lovran i Volosko'. 

Last Updated on Tuesday, 19 April 2011 20:33
Opširnije ...
 
Sastanak Foruma DCSF u Osijeku PDF  | Print |  E-mail

U petak, 8. travnja 2011. održan je u prostoru udruge SLAP u Osijeku skup petnaestak nevladinih udruga osječke i baranjske regije. Sastanak je sazvala Hrvatska sekcija ECOVAST-a – Europskog vijeća za sela i male gradove, u suradnji s Gradom Osijekom, Odjelom za komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša, te udrugom Slap iz Osijeka, pozvavši predstavnike nevladinih udruga i akademskih institucija slavonsko-baranjske regije na razgovor s inicijatorom osnivanja DCSF – foruma međunarodne mreže civilnog društva za Podunavsku regiju u sklopu projekta Dunavske strategije EU.

Last Updated on Sunday, 04 September 2011 20:23
Opširnije ...
 
ECOVAST i Forum civilnog društva Podunavlja (DCSF) PDF  | Print |  E-mail

Forum civilnog društva Podunavlja  (Danube Civil Socity Forum - DCSF), kao mreža nevladinih organizacija na prostoru dunavskog sliva trenutno je u fazi osnivanja (predviđena osnivačka skupština je početkom srpnja 2011.). Usmjeren je usmjeren davanju podrške udrugama civilnog društva u 12 zemalja dunavskog sliva.  Forum nastoji djelovati na promoviranju i podupiranju uključivanja i međusobnog umrežavanja udruga civilnog društva u okviru Strategije Europske zajednice za Dunavsku regiju. U svrhu rada na osnivanju Foruma, pri čemu je aktivnu ulogu imao također ECOVAST među ostalim udrugama u regiji, održana su do sada tri međunarodna sastanka udruga pokretača DCSFa.

Last Updated on Sunday, 04 September 2011 20:23
Opširnije ...
 
Sastanak u Luksemburgu, ožujak 2011. PDF  | Print |  E-mail

Članovi Upravnog odbora ECOVAST-a International u Luksemburgu su se sastali sa predstavnicima luksemburškog Ministarstva poljoprivrede, Odjela za ruralni razvoj. Domaćini su bili aktivisti mjesta Beckerich u sjeverozapadnom dijelu Luksemburga koje već desetljećima uspješno vodi projekte energetske samodostatnosti korištenjem prirodnih materijala (drvenih otpadaka od sječe i pilana, stajskog gnoja) te sunčane energije. Cijeli taj uspješan pokret rezultirao je različitim daljnjim projektima održivog razvoja i vrlo kvalitetnog življenja lokalne zajednice, ali i šire, što uključuje i neke turističke i kulturne programe.

Opširnije ...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 4 of 5
(C) ECOVAST Hrvatska sekcija