PROJEKTI
Projekt Baština - Pokretač razvoja

Projekt „Baština – Pokretač razvoja” provodi se u okviru programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Crne Gore, u sklopu komponente II Instrumenta za pretpristupnu pomoć EU (IPA). Cilj projekta je doprinos uspostavljanju suradnje između institucija nadležnih za zaštitu prirodne i kulturne baštine u Hrvatskoj i Crnoj Gori kroz implementaciju zajedničkih programa, edukaciju, prenošenje znanja i aktivnosti na podizanju razine svijesti. Hrvatska sekcija ECOVAST-a u projektu sudjeluje kao suradnička organizacija.

 

Last Updated on Tuesday, 27 November 2018 11:22
Više o projektu Baština ....
 
Mali gradovi PDF  | Print |  E-mail

U okviru europskog Projekta ASSET (Action to Strenghten Small European Towns) hrvatska sekcija ECOVAST-a pokreće projekt: Mali povijesni gradovi i naselja Hrvatske - obnova i održivi razvitak. Namjera projekta je upozoriti na kvalitete i potencijale malih povijesnih gradova i naselja u raznim hrvatskim regijama: mediteranskog i kontinentalnog područja, kao resursa gospodarskog razvitka te pružiti podršku i poticaj malim gradovima za njihove programe obnove na načelima očuvanja kulturne i prirodne baštine i njihova okruženja. Osnovna vizija je unapređenje kvalitete života u malim gradovima i njihovom okruženju, uz očuvanje lokalnog i regionalng identiteta, te kulturnog i prirodnog naslijeđa. Projekt ima za cilj ukazati na potrebu poboljšanja i revitaliziranja naslijeđenih kulturno povijesnih, estetskih, ekoloških i prirodnih vrijednosti, uvažavajući znanstvene i gospodarske aspekte te definirati modele održivog razvitka.

Više o projektu Mali gradovi
 
Projekt ASSET PDF  | Print |  E-mail

PROJEKT ASSET (Action to Strengthen Small European Towns / Akcija za podupiranje malih europskih gradova) projekt je međodnog ECOVAST-a koji je pokrenut 2005. godine. Cilj ovog multinacionalnog programa čiji je promovirati suradnju i razmjenu dobrih primjera između vladinih i drugih institucija u Europi koje podupiru male gradove te promovirati kontakte i razmjenu dobrih primjera između pojedinačnih malih gradova po cijeloj Europi

 

Više o projektu ASSET
 


(C) ECOVAST Hrvatska sekcija