Predstavljanje Nina na novim internetskim stranicama

Inovativna web stranica Nina u službi atraktivne promidžbe naredne sezone

U europskoj destinaciji izvrsnosti posvećuje se izuzetna briga promidžbi u kojoj se primjenjuju nove tehnologije. U svrhu poboljšanja promidžbe, Turistička zajednica Grada Nina pokrenula novu inovativnu internetsku stranicu kojom posjetitelje vodi kroz bogatu prirodnu i kulturnu baštinu prvog hrvatskog kraljevskog grada. Na adresi www.nin.hr posjetitelji mogu pronaći zanimljive opise i blizu osamstotina prekrasnih fotografija, puno informacija o ponudi destinacije i čitav niz korisnih informacija o smještaju, događanjima i dr. Stranica je sa svojim dizajnom izrazito funkcionalna i sigurno pripada među najljepše stranice koje pokrivaju turističke destinacije u Hrvatskoj.

Posjetitelji se s lakoćom mogu snalaziti među rubrikama koje između ostalog donose informacije o Ninu danas, njegovoj povijesti, planu i kako doći do Nina, nagradama i priznanjima, članstvu u europskim udrugama, okruženju i izletima, kalendaru događanja, aktivnom odmoru, zabavi, gastro kutku, Blagdanu Gospe od Zečeva i tradicijskom hodočašću, manifestacijama Ninska šokolijada, Festival sunca i svjetlosti u crkvi sv. Križa i dr. Zatim tu se nalaze podatci o smještaju u Zaton Holiday Resortu, Kampu Zaton, aparthotelu, privatnom smještaju. Kroz rubriku prirodna baština dolazi se na pješčane plaže, istaknuta je kakvoća mora, ljekovito blato, sol, natura staništa, rijetke i endemične biljke i ptičji svijet. Kroz kulturnu baštinu ističu se jedinstvene crkvice sv. Nikola i sv. Križ, crkve sv. Anselma i sv. Ambroza, Višeslavova krstionica, tekst i slova glagoljice, podatci o  starohrvatskom brodu Condura Croatica  i antičkom brodu Serilia Liburnica. Tu se nalaze podatci i kontakti Muzeja Ninskih starina, crkvene riznice Zlata i srebra grada Nina, Muzeja soli te informacije o rimskom hramu, antičkim mozaicima i antičkoj luci starog Nina. Posebne rubrike posvećene su slavnim osobama hrvatske povijesti i Nina: Grguru Ninskom, Knezu Branimiru, pjesniku Petru Zoraniću Ninjaninu, kao i zanimljivosti poput: Nin među zvijezdama, legende, ideje za vaš savršen dan, fotoalbum, videoalbum, press, razne  korisne informacije, a zainteresirani vrlo lako mogu skinuti s interneta prospektni materijal.

Inovativni vizualni identitet internetskih stranica sadrži najnovije trendove, donosi brojne zanimljivosti koje će u posjetiteljima probuditi želju za dolaskom u Nin - europsku destinaciju izvrsnosti. Posebnost je rubrika pjesnikova klupa, koja je namijenjena svima koji žele imati svoju osobnu klupu u prvoj prijestolnici Hrvata. Na web stranicama su također postavljeni podatci: upute za iznajmljivače, on-line prijava gostiju, upute za vlasnike kuća ili stanova za odmor, informacije za turiste, razni propisi u turizmu i dr.

Od proljeća se vlasnici tzv. pametnih telefona mogu služiti uslugama mobilnog vodiča, a TIC je organizirao besplatan internet za svakog gosta Nina.

Za sve turiste koji dolaze u Nin i u TIC-u tražeći tiskane informacije ovdje mogu pronaći sigurno najveću paletu jezičnih informacija u Hrvatskoj. Naime za turiste su pripremljeni info materijali o kraljevskom Ninu, pored hrvatskog jezika na još 19 svjetskih jezika: engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, poljskom, češkom, slovenskom, španjolskom, portugalskom, nizozemskom, ruskom, japanskom, bugarskom, slovačkom, mađarskom, švedskom, danskom, norveškom i finskom jeziku.

Pripremila:
mr. sc. Marija Dejanović
Direktorica Turističkog ureda 
Turistička zajednica Grada Nina
www.nin.hr

 

 
(C) ECOVAST Hrvatska sekcija